Ruska tradicionalna medicina smatra cveklu najboljim nemedicinskim lekom za
hipertenziju, jer normalizuje krvni pritisak na duži vremenski period, koristan
je kod ateroskleroze.
Za pripremu lekovitog kvasa od cvekle biće potrebno:
- staklena tegla od 3 litre (još bolji je glineni sud, ako imate)
- 700 gr cvekle (otprilike 3 sveže cvekle srednje veličine)
- 2 kašike brašna
- 200 gr šećera
- 100 gr suvog grožđa
Priprema: Svežu opranu cveklu isecite na kockice ili tanke kriškice i složite ih u čistu teglu. Dodajte suvo grožđe, 2 kašike brašna i 200 gr šećera. Teglu napunite hladnom prokuhanom vodom i promešajte. Zatim je pritvorite plastičnim poklopcem ili još bolje umotajte duplom gazom (da kvas "diše") i ostavite na toplom mestu 6-7 dana da fermentira.
Dva puta dnevno mešajte sadržaj tegle i po potrebi skidajte penu. Nakon 7 dana smesu procedite kroz gazu i dobićete kvas od cvekle. Pijte po 3-4 supene kašike 3 puta dnevno pre obroka. Kvas čuvajte u frižideru.
Popijte sav kvas i na tome se završava prva faza čišćenja jetre. Napravite pauzu od 3 meseca i ponovite tretman. Opet pauza 3 meseca i tretman ponovite treći put. Nakon godinu dana vaša jetra biće potpuno čista!
Prilikom čišćenja mogu da krenu pesak i sitni kamenčići iz bubrega, a inače ovaj kvas od cvekle veoma dobro čisti jetru i bubrege.
Ovu metodu primijenjuju lekari u nekim bolnicama u Kijevu i Lugansku, jer je pokazala odlične rezultate ne samo za čišćenje jetre, nego i celog organizma, i kao odlično sredstvo za hipertenziju i aterosklerozu.
Postoje i kontraindikacije: Kvas nije preporučljiv za osobe koje imaju bolesne bubrege, probleme sa gastrointestinalnim traktom u akutnoj fazi i gihtom. U ovom slučaju neophodna je konsultacija lekara. Morate biti pažljivi ako imate nizak pritisak.
Za pripremu lekovitog kvasa od cvekle biće potrebno:
- staklena tegla od 3 litre (još bolji je glineni sud, ako imate)
- 700 gr cvekle (otprilike 3 sveže cvekle srednje veličine)
- 2 kašike brašna
- 200 gr šećera
- 100 gr suvog grožđa
Priprema: Svežu opranu cveklu isecite na kockice ili tanke kriškice i složite ih u čistu teglu. Dodajte suvo grožđe, 2 kašike brašna i 200 gr šećera. Teglu napunite hladnom prokuhanom vodom i promešajte. Zatim je pritvorite plastičnim poklopcem ili još bolje umotajte duplom gazom (da kvas "diše") i ostavite na toplom mestu 6-7 dana da fermentira.
Dva puta dnevno mešajte sadržaj tegle i po potrebi skidajte penu. Nakon 7 dana smesu procedite kroz gazu i dobićete kvas od cvekle. Pijte po 3-4 supene kašike 3 puta dnevno pre obroka. Kvas čuvajte u frižideru.
Popijte sav kvas i na tome se završava prva faza čišćenja jetre. Napravite pauzu od 3 meseca i ponovite tretman. Opet pauza 3 meseca i tretman ponovite treći put. Nakon godinu dana vaša jetra biće potpuno čista!
Prilikom čišćenja mogu da krenu pesak i sitni kamenčići iz bubrega, a inače ovaj kvas od cvekle veoma dobro čisti jetru i bubrege.
Ovu metodu primijenjuju lekari u nekim bolnicama u Kijevu i Lugansku, jer je pokazala odlične rezultate ne samo za čišćenje jetre, nego i celog organizma, i kao odlično sredstvo za hipertenziju i aterosklerozu.
Postoje i kontraindikacije: Kvas nije preporučljiv za osobe koje imaju bolesne bubrege, probleme sa gastrointestinalnim traktom u akutnoj fazi i gihtom. U ovom slučaju neophodna je konsultacija lekara. Morate biti pažljivi ako imate nizak pritisak.
Нема коментара:
Постави коментар